Wąsowo

Wąsowo

Folwark Wąsowo jest firmą znajdującą się niedaleko Poznania a mianowicie w Wąsowie. To miejsce z historią sięgająca XIX wieku, który dzięki pasji jednego człowieka – Richarda von Hardta, który zrealizował swoją wizję stworzenia unikatowego i najnowocześniejszego w Europie gospodarstwa. Obecnych właścicieli napędza ta sama energia. Pieczołowicie i z dbałością o szczegóły przywracają świetność zabytkowym budynkom, przypisując im nowe funkcje.

Firma bazuje na najlepszych warzywach, z własnego certyfikowanego ogrodu, dokładają wszelkich starań, aby końcowe produkt zawierał w sobie kwintesencję warzyw – buraka czy ogórka.

Pani Maria, szefowa przetwórni jest autorką wszystkich receptur przetworów, nadzoruje i własnoręcznie przygotowuje wszystkie produkty. Jest tytanem pracy, który najwięcej wymaga od samej siebie. Zawsze konkretna i dokładna z ciętym dowcipem i głową pełną smakowitych pomysłów na nowe przetwory. Przystrojone w koper, chrzan i marchewkę słoiki nazywa laleczkami. Bo zaiste nimi są – eleganckie i modne, a do tego zdrowe.

Produkty zostały skomponowane na trzech filarach:

  • jakości surowca
  • tradycyjnym sposobie przygotowania
  • znanych smakach


Wąsowo


Folwark Wąsowo jest firmą znajdującą się niedaleko Poznania a mianowicie w Wąsowie. To miejsce z historią sięgająca XIX wieku, który dzięki pasji jednego człowieka – Richarda von Hardta, który zrealizował swoją wizję stworzenia unikatowego i najnowocześniejszego w Europie gospodarstwa. Obecnych właścicieli napędza ta sama energia. Pieczołowicie i z dbałością o szczegóły przywracają świetność zabytkowym budynkom, przypisując im nowe funkcje.

Firma bazuje na najlepszych warzywach, z własnego certyfikowanego ogrodu, dokładają wszelkich starań, aby końcowe produkt zawierał w sobie kwintesencję warzyw – buraka czy ogórka.

Pani Maria, szefowa przetwórni jest autorką wszystkich receptur przetworów, nadzoruje i własnoręcznie przygotowuje wszystkie produkty. Jest tytanem pracy, który najwięcej wymaga od samej siebie. Zawsze konkretna i dokładna z ciętym dowcipem i głową pełną smakowitych pomysłów na nowe przetwory. Przystrojone w koper, chrzan i marchewkę słoiki nazywa laleczkami. Bo zaiste nimi są - eleganckie i modne, a do tego zdrowe.

Produkty zostały skomponowane na trzech filarach:

  • jakości surowca

  • tradycyjnym sposobie przygotowania

  • znanych smakach


1 2 3
There are no products